Două posturi pentru medici rezidenţi în judeţ

 

Doar două posturi pentru medici sunt scoase, în Sălaj, pentru concursul de rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, ce va fi organizat în 23 noiembrie, de Ministerul Sănătăţii. Cele două posturi disponibile sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, specialitatea medicină de urgenţă.
Concursul, ce va fi susţinut în centrul universitar Cluj-Napoca, se va desfăşura sub formă de test – grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.
Potrivit metodologiei, publicată de Ministerul Sănătăţii, ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.
Cele 200 de întrebări de concurs sunt de două tipuri, astfel: 25 la sută din total sunt întrebări tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din cinci, se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu patru puncte; 75 la sută din total sunt întrebări tip complement multiplu, cu două – patru răspunsuri corecte.
Concursul se va desfăşura în centrele universitare: Bucureşti pentru posturile publicate în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea; Cluj-Napoca pentru posturile publicate în judeţele Alba, Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu Mare şi pentru locurile publicate în centrele universitare Cluj-Napoca şi Oradea; Craiova pentru posturile publicate în judeţele Braşov, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea.
Listele cu candidaţii admişi în concurs, pe centre universitare şi domenii, se vor afişa în 14 noiembrie, pe site-ul Ministerului, iar în 20 noiembrie, participanţii vor putea afla sala şi ora începerii probei.
Concursul va fi susţinut şi în: Iaşi pentru posturile publicate în judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea şi pentru locurile publicate în centrele universitare Iaşi şi Galaţi; Târgu Mureş pentru posturile publicate în judeţele Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi pentru locurile publicate în centrele universitare Târgu Mureş şi Sibiu; Timişoara pentru posturile publicate în judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timişoara şi pentru locurile publicate în centrele universitare Timişoara şi Arad.
Conform informaţiilor publicate de Minister, departajarea candidaţilor care au obţinut punctajul maxim posibil se face prin susţinerea unei probe suplimentare de departajare. Această probă constă în 100 de întrebări din tematica şi bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, alcătuite cu 24 de ore înainte de susţinerea probei, într-un sediu securizat. Această probă va avea loc sâmbătă, 29 noiembrie, în centrul universitar în care s-a desfăşurat concursul.
Candidaţii de la ministerele cu reţea sanitară proprie şi cei pentru Ministerul Educaţiei Naţionale vor susţine concursul numai în centrul universitar Bucureşti. Centrele universitare care organizează concursul desemnează comisii locale de concurs, aprobate prin act administrativ al rectorului universităţii.
În cazul în care într-un centru universitar se vor constata încălcări flagrante ale metodologiei de concurs sau vicierea rezultatelor de concurs, Ministerul Sănătăţii îşi rezervă dreptul de a anula rezultatele concursului din centrul universitar respectiv, situaţie în care concursul va fi reluat în acelaşi centru, pe cheltuiala universităţii de medicină şi farmacie respective. Taxa de participare la concurs este de 360 de lei.

Leave a Comment